Mikä on Cognituner?

Cognituner Oy on suomalainen vuonna 2016 perustettu ohjelmistokehitysyhtiö. Cognituner-sovellus on neuropsykologien kehittämä työväline kognitiivisen toimintakyvyn harjoittamiseen. Pro versio on tarkoitettu kognitiivisen kuntoutuksen ammattilaisille, jotka tarvitsevat asiakkailleen modernin kognitiivisen kuntoutuksen menetelmän. Mobiilisovelluksessa on pelinomaisia tehtäviä, jotka harjoittavat ja tukevat kognitiivista toimintakykyä. Ammattilainen voi suunnitella, räätälöidä ja seurata kuntoutusprosessia omasta käyttöliittymästään. Cognituner mahdollistaa myös reaaliaikaisen etäkuntoutuksen.

Kliinisen kehitystyön ovat tehneet:

Jaana Sarajuuri_henkilökortti

Jaana Sarajuuri

Neuropsykologian erikoispsykologi, vastaava psykologi, INSURE aivovammakuntoutusohjelman kehittämisjohtaja, PsL, Validia Kuntoutus Helsinki; tohtorikoulutettava, Helsingin yliopisto.

Jaana työskentelee vastaavana psykologina Invalidiliiton Validia Kuntoutuksessa, toimipaikkana Validia Kuntoutus Helsinki (entinen Invalidiliiton Käpylän kuntoutuskeskus), jossa hän on kuntouttanut ja tutkinut aivovaurion saaneita henkilöitä noin 30 vuoden ajan. Hän on toiminut vuodesta 2000 alkaen neuropsykologisesti ja neuropsykoterapeuttisesti painottuvan moniammatillisen INSURE-aivovammakuntoutusohjelman kehittämisjohtajana. Tieteellinen tutkimustyö, kuntoutus- ja tutkimusmenetelmien kehittäminen, koti- ja ulkomaisten oppikirjojen kirjoittaminen sekä alan kotimaisissa ja kansainvälisissä järjestöissä ja asiantuntijatyöryhmissä toimiminen ovat osa Jaanan työkenttää. Meneillään oleva väitöskirjatyö käsittelee aivovammakuntoutusta ja sen vaikuttavuutta.

Yhdessä Sannan kanssa Jaana on kehittänyt noin 25 vuoden ajan tietokoneavusteista kognitiivista kuntoutusta (FORAMENRehab kognitiiviset kuntoutusohjelmat).

sanna

Sanna Koskinen

Neuropsykologian erikoispsykologi, yliopistonlehtori, PsT, Helsingin Yliopisto.

Sanna työskentelee Helsingin yliopiston psykologian oppiaineessa opettajana ja tutkijana. Ennen nykyistä työtään hän työskenteli noin 30 vuoden ajan Invalidiliiton Käpylän kuntoutuskeskuksessa (nykyinen Validia Kuntoutus Helsinki), jossa toimi johtavana psykologina ja kuntoutti aivovaurion saaneita henkilöitä. Nykyinen tieteellinen tutkimus- ja kehittämistoiminta painottuvat aivovammakuntoutukseen sen eri muodoissa. Yhtenä erityisenä mielenkiinnon kohteena on neuropsykoterapia, Sanna toimii Suomen Neuropsykoterapiayhdistys ry:n puheenjohtajana. Julkaisutoimintaan sisältyy tieteellisiä tutkimusartikkeleita sekä oppi- ja käsikirjoja Suomessa ja ulkomailla. Kotimaisissa ja kansainvälisissä verkostoissa toimiminen on osa työtä.

Yhdessä Jaanan ja pelialan osaajien kanssa Sanna on jatkanut 25 vuoden mittaista tietokoneavusteisten kuntoutusmenetelmien kehittämistyötä nykyiseksi mobiilisovellukseksi, Cognituneriksi.

Ota meihin yhteyttä:

info(at)cognituner.com

Cognituner Oy

Juha Vainion katu 2,

48100 Kotka

Y-tunnus: 2749093-5